Novi broj Sindikalne akcije

2017-09-25
Zagreb, 25. rujna 2017. www.sssh.hr - Podaci govore da je korištenje mjere stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa u padu, tako bilježimo podatke da je unazad godinu dana, broj korisnika stručnog osposobljavanja smo smanjili za oko 30 posto u odnosu na prošlu godinu (kolovoz 2016. – 7.822, kolovoz 2017. – 5.620). Iako smo uveli niz promjena i ograničenja u mjeru SOR, intenzivno radimo na jačanju instituta pripravništva - rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić u intervjuu objavljenome u najnovijem broju Sindikalne akcije.

Što je još rekao o prioritetima Ministarstva do kraja mandatnog razdoblja, socijalnome partnerstvu, održivosti sustava socijalne sigurnosti... pročitajte u tiskanome izdanju glasila SSSH.

Od ostalih tema izdvajamo: poslovi s posebnim uvjetima rada - utvrđivanje zdravstvene i radne sposobnosti radnika u građevinarstvu i posljedice na njihov radno-pravni status; razgovor s predsjednikom Sindikata profesionalnih vatrogasaca Šibenik Goranom Kozićem; prosvjed Inicijative Vrijedim više; promjene Zakona o radu; vodič kroz EU...